Antagonist opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Antagonist-opzeggen
Inhoudsopgave

Maak je gebruik van de hosting van Antagonist, maar ben je hier niet meer tevreden over en wil je daarom Antagonist opzeggen? Dan ben je niet de enige! Hoewel het grootste deel van de ervaringen met Antagonist positief zijn, zijn er ook zeker nadelen te vinden. Ik heb daarom voor je uitgezocht hoe je Antagonist kunt opzeggen, zodat je dit na het lezen van dit artikel gemakkelijk zelf kunt doen.

Wil je afstand nemen van de diensten van Antagonist, maar moet je website of webshop wel op het internet blijven staan? Dan is het belangrijk om vroegtijdig een nieuwe hosting provider te zoeken, zodat je alles op tijd kunt overzetten en je website of webshop bereikbaar blijft voor bezoekers en potentiële klanten.

Om die reden vertel ik je in dit artikel niet alleen hoe je Antagonist kunt opzeggen, maar deel ik ook de redenen waarom klanten van Antagonist hun contract opzeggen, hoe je kunt overstappen naar een nieuwe hosting provider en wat de beste Antagonist alternatieven zijn. Laten we dus maar snel beginnen!

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Antagonist op?

Ben je op dit moment (nog) klant bij Antagonist, maar twijfel je om je contract bij deze hosting provider op te zeggen? Dan is dit idee waarschijnlijk in je opgekomen, omdat je frustraties of problemen ervaart bij de service van Antagonist. Gelukkig heb ik goed nieuws, want je bent niet de enige klant van Antagonist die dit ervaart. Bovendien is er altijd een passende oplossing te vinden. Voordat ik deze oplossing met je deel, wil ik eerst de veel voorkomende problemen behandelen, zodat je precies weet om welke redenen Antagonist klanten hun contract opzeggen.

1. Redelijk prijzig

Een veelvoorkomende reden voor klanten om hun Antagonist hostingpakket op te zeggen, is de prijs. Velen ervaren de kosten als te hoog, zeker wanneer de service niet aan de verwachtingen voldoet. Klanten die overstappen naar een duurder pakket, verwachten meer waarde, maar worden soms teleurgesteld door verminderde opslagruimte of technische ondersteuning. Deze ervaringen leiden tot frustratie, vooral als er geen adequate reactie komt op technische vragen. Het gevoel meer te betalen maar minder terug te krijgen, is een sterke motivatie om het contract bij Antagonist op te zeggen.

Daarnaast maken klanten vaak vergelijkingen met andere hostingproviders. Als de geboden services niet opwegen tegen de kosten, vooral in vergelijking met vorige providers, kan dit leiden tot ontevredenheid. Problemen zoals ineffectieve anti-spam instellingen of het gebrek aan telefonische ondersteuning versterken dit gevoel. Dit zorgt ervoor dat klanten uiteindelijk kiezen voor het opzeggen van hun Antagonist-pakket.

2. Problemen op website

Een andere veelvoorkomende reden voor het Antagonist opzeggen zijn de technische problemen met websites. Klanten ervaren issues zoals malware-infecties, waarbij Antagonist soms drastische maatregelen neemt zoals het plaatsen van sites achter een wachtwoord, vaak zonder voorafgaande communicatie. Dit leidt tot frustratie, vooral als de ondersteuning van Antagonist tekortschiet in het bieden van hulp bij het oplossen van deze problemen.

Daarnaast melden klanten problemen bij het hosten van meerdere websites op één server. Wanneer één site beveiligingsproblemen heeft, zoals een geïnfecteerde plugin, worden vaak alle sites op dezelfde server getroffen. Dit kan onverwachte kosten en tijd met zich meebrengen voor het opschonen en herstellen van de sites.

Klachten over de algemene prestaties van de hosting, zoals gebrek aan snelheidswinst ondanks beloofde geavanceerde technologieën, en onverwachte kosten voor SSL-certificaten, dragen verder bij aan de ontevredenheid. Het gebrek aan directe telefonische ondersteuning versterkt dit gevoel, wat leidt tot de beslissing om de diensten van Antagonist op te zeggen.

Antagonist-reviews

Antagonist opzeggen? Dit is het stappenplan!

Ervaar je net als andere klanten van Antagonist problemen op het gebied van snelheid, beveiliging, communicatie van de klantenservice of vind je de hosting simpelweg te duur? Dan is het in veel gevallen een verstandige keuze om over te stappen naar een andere hosting provider. Er zijn namelijk voldoende hosting providers die hun beveiliging beter op orde hebben, websites niet zomaar achter een wachtwoord zetten en sneller reageren op de vragen en/of problemen die hun klanten ervaren.

Zo kun je Antagonist gemakkelijk opzeggen:

  • Stap 1: Login op je Antagonist account
  • Stap 2: Navigeer naar producten
  • Stap 3: Je Antagonist pakket opzeggen

1. Login op je Antagonist account

De eerste stap in het proces van Antagonist opzeggen is inloggen op je Antagonist account. Zonder in te loggen op je account is het namelijk niet mogelijk om je hostingpakket en contract bij Antagonist op te zeggen. Om in te loggen op je account bij Antagonist kun je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de website van Antagonist.
 2. Klik op het “Login” icoon in het menu.
 3. Klik op “Mijn Antagonist”.
 4. Geef je e-mailadres en wachtwoord op.
 5. Klik op de knop ‘Inloggen’.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen wordt je ingelogd en beland je automatisch op het dashboard van je account. Zodra je op het dashboard bent beland, kun je door naar stap 2.

Belangrijk: het is belangrijk te weten dat je deze stappen alleen volgt als je automatische verlenging nog geen bestelling voor verlenging heeft aangemaakt. Als er al een bestelling is gemaakt of als de incasso heeft plaatsgevonden, neem dan contact op met de support van Antagonist voor de mogelijkheden.

Antagonist-inloggen

Zodra je bent ingelogd op je Antagonist account, ga je in het menu naar “Producten”. Je krijgt nu een overzicht te zien van alle producten die je bij Antagonist hebt. Je ziet hier in ieder geval de domeinnamen en hostingpakketten die binnen je account actief zijn.

Om je hostingpakket op te zeggen kijk je in het menu van de zijkant onder ‘Beheer’. Hier selecteer je vervolgens ‘Verlenging stopzetten’. Dit is de plek waar je de optie krijgt om de automatische verlenging van je producten te beheren.

3. Je Antagonist pakket opzeggen

Nadat je op de knop ‘Verlenging stopzetten’ hebt gedrukt, krijg je de keuze tussen ‘Handmatig verlengen’ of ‘Niet verlengen’. Als je besloten hebt om je Antagonist pakket op te zeggen, kies je voor ‘Niet verlengen’.

Zodra je deze optie hebt geselecteerd, klik je op ‘Opslaan’. Hiermee is de opzegging van je Antagonist pakket succesvol voltooid. Je product zal nu aflopen op de huidige verloopdatum. Als je van gedachten verandert, kun je altijd de stappen volgen om de verlenging opnieuw in te schakelen.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Heb je besloten dat je je contract en diensten bij Antagonist definitief wil opzeggen? Dan is het belangrijk om te beslissen of je je domeinnaam en website of webshop wilt behouden. Wil je dit? Dan is het belangrijk om vroegtijdig op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider, zodat je alles op het juiste moment kunt regelen. Een website verhuizen is namelijk niet niets, want er kan een hele hoop fout gaan.

Om een website verhuizing in gang te kunnen zetten is het noodzakelijk om de verhuiscode van je domeinnaam op te vragen. Zonder deze verhuiscode is het namelijk onmogelijk om je domeinnaam van Antagonist over te zetten naar je nieuwe hosting provider.

Bij het verhuizen van je website of webshop, moet je rekening houden met de specifieke procedures voor de verschillende domeinextensies. Voor gangbare extensies zoals .NL, .EU en .BE, is het proces relatief eenvoudig. Je vraagt de verhuiscode aan, geeft deze door aan je nieuwe provider, en binnen enkele minuten is de verhuizing meestal voltooid. Houd er rekening mee dat het activeren van je domein op het nieuwe platform enkele uren kan duren.

Voor internationale domeinen zoals .COM, .NET, en .ORG, kan je website verhuizen, iets meer voeten in de aarde hebben. Dit proces omvat vaak extra stappen, zoals het bevestigen van de verhuizing en het wachten op goedkeuring van de huidige provider. Dergelijke verhuizingen kunnen een week of langer duren, afhankelijk van de reactietijd van de betrokken partijen.

Een belangrijke tip bij het verhuizen van je website of webshop is om te controleren of er geen ‘lock’ op je domeinnaam zit, vooral kort na een verlenging of registratie. Een lock kan het proces namelijk vertragen waardoor je je domeinnaam niet direct kunt verhuizen. Door de juiste stappen te volgen en nauwkeurig alle instructies van je nieuwe hostingprovider op te volgen, zal het verhuizen van je website en domeinnaam een vlot en gestroomlijnd proces zijn.

Antagonist opzeggen: dit zijn je alternatieven

Wil je je contract bij Antagonist opzeggen, omdat je niet meer tevreden bent over de prestaties, betrouwbaarheid, klantenservice of prijzen van de hosting? Dan zal je waarschijnlijk willen overstappen naar een nieuwe hosting provider en moet je website of webshop bereikbaar blijven tijdens de verhuizing. Zoals ik net vertelde kun je je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen allemaal meenemen naar je nieuwe hosting provider, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de nieuwe hosting provider een vooruitgang is ten opzichte van Antagonist.

Als je wilt overstappen naar een nieuwe hosting provider kun je ervoor kiezen om de verhuizing helemaal zelf uit te voeren, maar het is ook mogelijk om de verhuizing te laten uitvoeren. Persoonlijk raad ik je aan om de verhuizing te laten uitvoeren, omdat het een vrij technisch proces is en er veel fout kan gaan. Deze gevolgen kunnen grote impact hebben op de werking en vindbaarheid van je website. Om al deze risico’s te voorkomen raad ik je aan om over te stappen naar een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice, zodat je nieuwe hosting provider de volledige verhuizing voor je kan uitvoeren.

Dit zijn de beste Antagonist alternatieven in 2024:

 1. Cloud86: De beste en snelste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame hosting in Nederland
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Antagonist? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat je website bij Cloud86 veel minder downtime heeft en in meer gevallen bereikbaar is voor potentiële klanten.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 je domeinnaam, website en e-mails van Antagonist kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. Mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Antagonist is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste, maar zeker niet minder interessante Antagonist alternatief is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je je Antagonist contract zelf opzeggen?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je je contract bij Antagonist nu zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit te doen?

Allereerst is het goed om te weten dat het opzeggen van je diensten en contract bij Antagonist erg gemakkelijk is. Dit is dus geen reden om het niet te doen. Nu is het wel zo dat de ervaringen van Antagonist klanten over het algemeen erg positief zijn. Ik raad je daarom aan om goed te overwegen of de frustraties het waard zijn om Antagonist op te zeggen en over te stappen naar een nieuwe hosting provider.

Heb je definitief besloten dat je Antagonist wilt opzeggen? Dan raad ik je aan om over te stappen op de hosting van Cloud86! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast beschikken ze over een klantenservice die bereikbaar is via zowel telefoon als e-mail en kun je gebruikmaken van een gratis verhuisservice (t.w.v. €75,00). Je hebt zelf dus geen omkijken naar je overstap van Antagonist naar Cloud86!

Antagonist opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Antagonist per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Antagonist per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je je Antagonist contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Antagonist contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Antagonist maandelijks opzegbaar?

Ja, Antagonist is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je je contract met Antagonist opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Antagonist kun je je hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Antagonist.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids