Affiliate marketing

Deze kennisbank staat bomvol met informatie over Affiliate Marketing. Je bent hier op het juiste adres wanneer je opzoek bent naar affiliate netwerken, hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, waar je je affiliate link kunt vinden en hoe je direct een vliegende start kunt maken met affiliate marketing. De informatie in onze kennisbank wordt regelmatig geupdate.

Samenvatting: Wil jij beginnen met Affiliate Marketing, maar weet je niet hoe of waar? Dan is de Affiliate Marketing Revolutie een erg goede cursus voor jou. Het is een stap voor stap videotraining waarin jij leert wat Affiliate Marketing is, Hoe je er geld mee kunt verdienen en hoe je dit oneindig kunt opschalen. Daarnaast beschikt de cursus over een forum waar je toegang tot krijgt. Deze bestaat uit maar liefst 8.800 leden!

Ben je al overtuigd? Dan kun je via de gele knop onze Affiliate Marketing Revolutie Review lezen. Uiteraard met een leuke aanbieding!

affiliate-marketing-revolutie

Tijdelijk 84% korting!

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je bent begonnen of gaat beginnen met Affiliate Marketing, maar nog niet precies weet hoe het werkt of hoe je zo snel mogelijk succes bereikt met affiliate marketing.

Ik snap dat je het aan het begin erg lastig vindt en niet weet of je het goed doet. Zelf heb ik namelijk ook in deze positie gezeten, maar inmiddels gaat het steeds beter. Uit mijn eigen ervaringen heb ik bepaalde dingen gezien die ik beter anders had kunnen doen om veel sneller resultaat te zien met mijn affiliate business. 

Omdat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen naar financiële vrijheid en het sneller halen van succes deel ik in deze blog de valkuilen waar ik in heb gezeten en hoe ik hier uit ben gekomen. Vaak met veel resultaat, maar waar ik ook te veel tijd aan heb besteed. Door dit artikel te lezen en aan de slag te gaan met mijn tips weet ik 100% zeker dat jij ook succes gaat behalen met jouw affiliate marketing website!

Wat is Affiliate Marketing?

Bij affiliate marketing ben je bezig met het promoten van andermans(van de adverteerder) producten. Per verkocht product krijg jij(de affiliate) een vergoeding. Hoeveel deze vergoeding is hangt af van het product dat je promoot. Je kunt rekenen op een vrij hoge vergoeding voor kleding en op een vrije lage vergoeding op elektronica. Dit komt doordat de marges op kleding vele malen hoger zijn dan op elektronica. Nu zul je je vast afvragen hoe weet de adverteerder dat de verkoop komt via mij? Dit is heel simpel. Elke adverteerder sluit zich namelijk aan bij een affiliate netwerken zoals daisycon. Het netwerk houdt vervolgens bij wie dit product heeft verkocht. Dit doen ze aan de hand van cookies.

wat-is-affiliate-marketing

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing in nederland

Hieronder bespreken we een aantal tips waar ik mezelf niet goed genoeg in heb verdiept toen ik begon. Ik raad je daarom ook aan om deze informatie goed op te slaan om vervolgens een groot succes van je website te maken.

Meldt je aan bij verschillende affiliate netwerken

Wanneer je begint met affiliate marketing zul je al gauw denken, welke producten en/of bedrijven kan ik promoten. Dit probleem is snel opgelost door je aan te melden bij verschillende affiliate netwerken. Een affiliate netwerk is eigenlijk een bibliotheek van producten en bedrijven die je kunt promoten in ruil voor commissie. In Nederland zijn Daisycon, Tradetracker en Awin de grootste affiliate netwerken. Zij bezitten samen bijna alle bekende websites en webshops in Nederland. Zodra je je gratis hebt ingeschreven(als Affiliate) kun je beginnen met het promoten van duizenden campagnes. Door je aan te melden bij verschillende netwerken, bespaar je dus al direct veel tijd.

aanmelden-bij-daisycon

Zoek een niche waar je makkelijk over kunt schrijven

Door te kiezen voor een niche(doelgroep) waar je makkelijk over kunt schrijven houdt je het leuk voor jezelf en vergroot je de kans op succes. Als jij een product promoot waar je zelf weinig van weet, kom je voor de lezer niet overtuigend over. Hierdoor zal de lezer ook geen aankoop gaan doen. Kies dus voor een onderwerp wat je zelf ook leuk en/of interessant vindt. Nu je een niche hebt gevonden kun je gaan zoeken naar producten die hierbij aansluiten.

Tools die je kunnen helpen bij Affiliate Marketing

Door gebruik te maken van tools kun je affiliate marketing voor jezelf veel makkelijker maken. Denk hierbij aan Tradetracker Link Replacer. Tradetracker Link Replacer vervangt automatisch de linkjes op je website voor affiliate links. Dit kun je met een eenvoudig script koppelen aan je website. Ook raden wij je aan om gebruik te maken van zoekwoord tools. Dit zijn programma’s die je kunt gebruiken om zoektermen te achterhalen die aansluiten bij het onderwerp van je website/product. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van ubersuggest, deze is gratis. Wanneer je meer mogelijkheden en betere aanwijzingen wilt kun je kiezen voor mangools. Mangools is een betaalde optie, maar is het geld zeker waard. Je krijgt niet alleen toegang tot de KWFinder maar ook tot de 4 andere tools van Mangools. Wanneer je je gratis aanmeldt voor daisycon kun je ook gebruik maken van de voor jouw gemaakte vergelijkers. Dit zijn standaard stukjes code die je makkelijk op je website kunt plaatsen. Deze vergelijkers zijn er o.a voor verzekeringen, datingsites, boekhoudsoftware, energieleveranciers en alles-in-één abonnementen.

KWFinder-design

Zet een mailinglist op

Gebruik maken van een mailinglijst kan ook een erg positieve invloed hebben op verkopen en band met je bezoekers. Je kunt e-mailadressen verzamelen door bijvoorbeeld een nieuwsbrief te maken en mensen de mogelijkheid geven om zich hiervoor aan te melden via de website. Ook kun je blogs schrijven en hierin een document plaatsen met extra tips voor een bepaald onderwerp. Als je deze wilt downloaden moet je je e mailadres invullen. Als je een lijst hebt met aardig wat e-mailadressen kun je wekelijks of maandelijks een mailtje sturen met nieuw geplaatste artikelen of een bericht over een product dat je promoot. Wanneer je wilt beginnen met e-mailmarketing kun je gebruik maken van sendinblue of activecampaign

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing

Wat is het verschil tussen affiliate marketing en dropshipping

Het verschil tussen affiliate marketing en dropshipping is dat je bij affiliate marketing andermans producten promoot in ruil voor commissie. Je verkoopt zelf dus geen producten. Je hebt bij affiliate marketing dus geen klanten en ook geen klantenservice. Bij dropshipping verkoop je producten van iemand anders. Je maakt gebruik van een eigen webshop en eigen merk, maar verkoopt andermans producten. Wanneer je een product verkoopt handel je de order niet zelf af, maar dit wordt voor je gedaan door de leverancier. De leverancier zorgt ook voor de afhandeling van de bestelling. Met de bol masterclass kun jij leren hoe je een succesvolle e-commerce business op zet.

Het verschil zit hem er dus eigenlijk in dat je je bij dropshipping in de markt zet als een eigen merk terwijl je bij affiliate marketing alleen een tussenschakel bent. Die mensen via een affiliate link doorstuurt naar het bedrijf.

wat-is-affiliate-marketing

De verschillende mogelijkheden

Als je geld wil gaan verdienen met affiliate marketing kun je gebruik maken van een aantal verschillende manieren. De meest bekende manier is door middel van een website, maar ook e-mailmarketing of social media kun je inzetten voor je affiliate business. Natuurlijk kun je deze manieren ook combineren.

Geld verdienen met een wordpress website

De meeste mensen die geld verdienen met affiliate marketing doen dit door gebruik te maken van een website. WordPress is een gratis programma waar je website’s mee kunt maken. Wanneer je geen kennis hebt van code kun je er voor kiezen om gebruik te maken van elementor. Elementor is een pagina bouwer waar je geen technische kennis voor nodig hebt. Het mooiste is dat elementor gratis te downloaden is in wordpress. Wil je meer mogelijkheden? Dan moet je hier natuurlijk wel voor betalen. Zelf maak ik ook gebruik van elementor pro en ik vind het, het geld meer dan waard. 

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een wordpress thema zoals: Astra theme, OceanWP of Divi. Deze thema’s zijn ook erg snel, worden regelmatig geupdate en hebben verschillende templates. Voor andere projecten heb ik regelmatig gebruik gemaakt van deze thema’s.

Wanneer je gebruik maakt van een wordpress website kun je de voor jouw gemaakte vergelijkers of banners van daisycon gebruiken. Met deze vergelijkers kan iedereen makkelijk en snel een website opzetten. 

Wel is het handig om een beetje kennis te hebben van SEO(Search Engine Optimization) oftewel zoekmachine optimalisatie. Weet je hier nog niet veel van af? Dan raad ik je aan om de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard te bestelling. In deze cursus wordt jou stap voor stap uitgelegd wat affiliate marketing is, hoe je een website op kunt zetten, wat SEO is en hoe je dit op de juiste manier kunt inzetten voor jouw eigen website.

Wordpress-logo

Geld verdienen met email marketing

Ook email-marketing is een bekende manier van affiliate marketing. Bij email-marketing maak je promotie via de mail. Dit kun je doen op veel verschillende manieren. Aangezien het lastig is om hiermee te beginnen starten mensen vaak met het maken van een website. Wanneer deze website eenmaal loopt kun je ervoor kiezen om email-marketing te koppelen aan je website. Je kunt dan bijvoorbeeld een melding op de website plaatsen dat als ze meer informatie willen ze zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief.

Let Op: Sinds de regels voor de AVG(Algemene Verordening Gegevensbescherming) zijn aangescherpt is het lastig om hiermee te beginnen. We raden je dus aan om te beginnen met het maken van een wordpress website. Dit is de makkelijkste manier wanneer je begint met affiliate marketing.

Geld verdienen met social media

Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van social media. Hierbij kun je denken aan facebook, pinterest, instagram of twitter. Het voordeel van social media is dat er dagelijks gigantisch veel mensen actief op zijn. Op het moment heeft facebook namelijk 1,66 miljard gebruikers. Is social media een hobby van jouw en weet je hoe je social media goed kunt gebruiken? Dan is affiliate marketing via social media ideaal voor jouw!

Tip! Ook social media kun je natuurlijk weer koppelen aan je website om zo nog meer te gaan verdienen.

verschil-tussen-dropshipping-en-affiliate-marketing

Welke Affiliate Marketing netwerken kun je gebruiken?

Voordat je begint met het bouwen van een website raden wij je aan om je aan te melden bij een aantal affiliate netwerken. Het kan namelijk wel een aantal dagen duren voordat jouw website geactiveerd is. Wanneer je dit dus pas doet na het bouwen van de website verspil je een hoop tijd. Wij raden je aan om je in ieder geval bij de volgende netwerken aan te melden.

Daisycon

Daisycon is een nederlands bedrijf dat op het moment een van de grootste affiliate netwerken van nederland heeft. Daisycon staat vooral bekend om hun ideale en super gebruiksvriendelijke vergelijkers. Dit is dan ook de reden waarom er veel energiebedrijven en telefoonmaatschappijen zijn aangesloten bij daisycon. Je kunt bij bij daisycon ook voor hele andere producten zoals datingsites of autodealers kiezen.

Het voordeel van daisycon is dat je niet je eigen reclame hoeft te maken. Wanneer je je aanmeldt voor een campagne kun je gebruik maken van de gratis banners en tekstlinks. Daisycon is zeker een van onze favorieten, daarom raden wij jouw aan om je ook aan te melden. 

Paypro

Ook paypro is in nederland een aardig bekend netwerk. Voornamelijk op het gebied van affiliate marketing, maar ze zijn ook bekend als betaaldienst. Paypro is met name gericht op aanbieders van digitale producten zoals e books, online cursussen en afvalmethodes. Een groot voordeel van al deze digitale producten is dat het ook een aardig hoge commissie oplevert,  dit wil iedereen natuurlijk! Het leuke aan paypro is dat je na elke succesvolle verkoop een mailtje krijgt met het bedrag dat je hebt verdient. Zelf ervaar ik deze mailtjes als zeer motiverend.

Awin

Awin is een duits affiliate netwerk. Op het moment telt awin ruim 900 medewerkers, het is dus een flinke partij. Wanneer je je aanmeldt bij Awin heb je de keuze uit 13.000 verschillende advertenties. Er zijn een aantal grote bedrijven zoals T-Mobile, Fashionchick en Centraal beheer aangesloten bij Awin.

Dit is mijn GOUDEN tip voor een succesvolle start met Affiliate Marketing

Op het moment dat ik begon met het opzetten van mijn eigen affiliate website, dacht ik; ‘Oh ik heb hier geen hulp bij nodig, dit kan ik ook wel allen’. Ik kan je nu vast zeggen dat wanneer jij ook deze gedachten hebt, het heel lang gaat duren voordat je website gaat scoren in google en je daadwerkelijk geld gaat verdienen. Om deze reden is het zo belangrijk om een coach te hebben of in ieder geval mensen die bekend zijn in deze wereld en je kunnen helpen. 

De eerste 3 maanden heb ik alles zelf gedaan, omdat ik dacht dit kan ik wel. In de eerste 3 maanden had ik daarom maar 53 bezoekers op mijn website gehad. Dit is echt bizar weinig en daarom heb ik op dat moment besloten om te zoeken naar een coach of cursus. Ik kwam snel uit bij de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is een stap voor stap video training waarin je leert hoe je je eigen affiliate website goed opbouwt en zo snel mogelijk geld gaat verdienen. Nadat 2 maanden bezig ben geweest met deze cursus en al deze informatie heb toegepast op mijn website had ik opeens 130 bezoekers in de eerste 2 maanden. Wanneer je kiest voor een coach ga je vele malen meer en sneller succes behalen ik raad je daarom aan om ook met de affiliate marketing revolutie te beginnen. Op het moment is er zelfs een actie actief! Wanneer je nu op de onderstaande link klikt ga je naar een tijdelijke kortingspagina van de Affiliate Marketing Revolutie waar je maar liefst 80% Korting krijgt!